Weerbericht – Weer blijft nog even grijs

Weerbericht - Weer blijft nog even grijs

Vandaag is het grijs en winderig maar zacht weer, met maxima tot 12 graden. Op het eind van de namiddag bereikt een koufront het noordwesten, meldt het KMI. Morgen krijgen we de zon weer wat meer te zien. In de nacht kan overal nevel of een plaatselijke mistbank gevormd worden, die lokaal kan aanvriezen. Er wordt koudere lucht aangevoerd en het kwik daalt morgenochtend naar waarden tussen -1 en -3 graden in de Ardennen, tussen -1 en +2 graden in Vlaanderen en +3 graden aan de kust. De wind neemt in de nacht af tot meestal zwak uit veranderlijke richtingen.

Morgenochtend is er eerst kans op mistbanken. Nadien komt de zon af en toe tevoorschijn en wisselen opklaringen af met bewolkte momenten. Het blijft overal droog. De maxima schommelen tussen 3 en 7 of 8 graden bij een zwakke tot soms matige wind, die krimpt van zuidwestelijke naar zuidelijke richtingen. Woensdagavond neemt de bewolking vanaf het westen toe, gevolgd door perioden met regen. De minima worden voor middernacht bereikt en liggen tussen 1 en 5 graden.

Woensdag is het eerst zwaarbewolkt met perioden van soms vrij intense regen. In de namiddag wordt het geleidelijk aan wisselvalliger vanaf het westen, met soms opklaringen en dan weer bewolkte moment en met buien. De maxima worden in het begin van de dag bereikt en liggen tussen 6 graden in de Hoge Venen en 9 of 10 graden in het westen. Nadien daalt de temperatuur naar waarden tussen 0 en 5 graden in de avond.

Donderdag blijven opklaringen en bewolkte momenten met buien elkaar afwisselen. Op de Ardense hoogten vallen er sneeuwbuien, elders vallen er buien van regen, korrelhagel of smeltende sneeuw. De maxima liggen tussen 0 graden in de Hoge Venen en 6 of 7 graden aan zee. Vrijdag zijn er over het oostelijk gedeelte van ons land eerst nog enkele winterse buien mogelijk. Later bereikt een regenzone ons land vanaf het westen. De maxima liggen tussen 1 en 7 graden. Voor zaterdag verwachten we eerst nog regenachtig en winderig weer. Tijdelijk wordt het ook zachter, met maxima tussen 3 en 8 graden. In de loop van de dag wordt het wisselvallig en frisser vanaf de kust.

Zondag en maandag krijgen we wisselvallig weer voorgeschoteld, met sneeuwbuien in de Hoge Venen. Ook elders kunnen de buien soms een winters karakter aannemen. Zondag liggen de maxima tussen 0 en 1 graden in de Ardennen en 6 of 7 graden aan zee. Maandag wordt het enkele graden kouder.

bron: Belga