TUI fly neemt nieuwste Boeing-telg in dienst

door
Belga
Leestijd 1 min.

De vloot van de Belgische luchtvaartmaatschappij TUI fly is maandag uitgebreid met een eerste Boeing 737 MAX, de nieuwste telg uit de Boeing-familie. Het stillere en brandstofzuinigere vliegtuig met de opvallende dubbele vleugeltippen zal eind deze week de eerste passagiers vanuit België naar hun bestemming vliegen. De 737 werd maandag door Boeing aan de TUI Group overhandigd tijdens een ceremonie in Seattle, de thuisbasis van de vliegtuigbouwer aan de Amerikaanse westkust. Het gaat om het eerste exemplaar van zeventig 737 MAX-vliegtuigen die de internationale toerismegroep besteld heeft. Vier van de eerste vijf geleverde vliegtuigen komen terecht bij de Belgische dochter TUI fly.

Het maandag overhandigde vliegtuig is in België geregistreerd als OO-MAX en kreeg de roepnaam "Tenerife Alegria" opgeschilderd.

Het middellangeafstandsvliegtuig met 189 plaatsen krijgt als basis Brussels Airport, waar het dinsdag rond 11 uur voor het eerst zal landen. Het zou tegen het einde van de week commercieel inzetbaar zijn. Het zal ook vluchten uitvoeren vanop de andere Belgische luchthavens.

bron: Belga