WB veldrijden Hoogerheide - Cant boekt vijftiende zege van het seizoen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Sanne Cant heeft de Wereldbekermanche in Hoogerheide gewonnen. De wereldkampioene haalde het voor de Italiaanse Eva Lechner en de Britse Evie Richards. Marianne Vos won de sprint om de vierde plaats. Cant was al zeker van de eindzege in de Wereldbeker. Het was Lechner die de beste start nam in Hoogerheide waar heel wat vrouwen tot stilstand kwamen aan de brug meteen na de start. Onder meer Katie Compton en Katerina Nash werden daardoor opgehouden.

Lechner dook als eerste het veld in, Sanne Cant, hersteld na ziekte, volgde gezwind. Wat verder zagen we Maud Kaptheijns en Ellen Van Loy. Aan de eerste passage aan de finish telde het duo zo'n vijf seconden bonus op de achtervolgers. Intussen vielen Kaptheijns en Van Loy wel terug in de tweede ronde en schoof Jolanda Neff met Evie Richards, winnares in Namen, op naar plek drie en vier.

Ook Pauline Ferrand-Prévot raapte intussen heel wat rensters op en gleed naar een vijfde stek. Nadat Cant een tijdland Lechner naast zich duldde, achtte ze in ronde vier haar moment gekomen en wist ze zich van de Italiaanse te ontdoen.

Op de schuine kant van diezelfde ronde schoof de Française weg en raakte ze daarbei ook Jolanda Neff. Beide dames kwamen ten val en de wereldkampioene van 2015 in Tabor moest uit de wedstrijd stappen en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Intussen stoomde Cant verder en pakte ze haar vijftiendde overwinning van het seizoen, de vijfde in de Wereldbeker waar ze ook de eindzege pakt.

bron: Belga