Primera Division – Suárez en Messi redden Barcelona tegen Alavés

Primera Division - Suárez en Messi redden Barcelona tegen Alavés

FC Barcelona is in de Primera Division zondagavond ternauwernood aan puntenverlies ontsnapt. De nog ongeslagen koploper keek in de thuiswedstrijd tegen Deportivo Alavés tot twintig minuten voor het einde tegen een 0-1 achterstand aan. Aanvallers Luis Suárez en Lionel Messi redden FC Barcelona vervolgens met twee late doelpunten. Thomas Vermaelen speelde niet, door een hamstringblessure.
Alavés, dat vorig seizoen in de competitie won van Barcelona in Camp Nou, kwam halverwege de eerste helft op voorsprong via John Guidetti. De Zweed gleed weg, maar zag de bal via zijn andere been van richting worden veranderd en zo in het doel verdwijnen: 0-1.
Barcelona bleef geduldig, maar de bal wilde er niet in. Op aangeven van Andrés Iniesta schoot Suárez de bal in de 72e minuut bij de tweede paal, via de hand van ploeggenoot Gerard Piqué en een speler van Alavés, binnen. Messi maakte in de 84e minuut het winnende doelpunt door vanuit een vrije trap, net buiten het strafschopgebied, hard en hoog raak te schieten.
In de slotminuut had Alaves nog een strafschop moeten krijgen na een handsbal van Umtiti. Scheidsrechter Villanueva had het echter niet gezien en ontnam de bezoekers zo een mogelijk punt.
FC Barcelona blijft in de tusssenstand soeverein aan de leiding. De Blaugrana tellen na 21 speeldagen 57 punten, elf meer dan eerste achtervolger Atlético Madrid.

bron: Belga