Belgen in het buitenland - Dries Mertens klaart voor Napoli de klus tegen Bologna

door
Belga
Leestijd 1 min.

Napoli heeft vandaag op de 22e speeldag van de Italiaanse Serie A de punten thuisgehouden tegen Bologna. De competitieleider keek tegen een vroege achterstand aan, maar kon andermaal rekenen op Dries Mertens om de scheve situatie recht te zetten. Palacio (1.) legde het Stadio San Paolo vroeg het zwijgen op, maar Napoli kwam, via een eigen doelpunt van Bologna-verdediger M'baye (5.) snel langszij. Mertens (37.) maakte nog voor de pauze, op penalty, het tweede thuisdoelpunt. Iets voor het uur besliste de Rode Duivel (59.) met een knap afstandsschot de partij met de 3-1. Mertens, die zijn dertiende competitietreffer nette, speelde de hele partij.

Stephane Omeonga kon met Genoa de punten niet huishouden tegen Udinese. Na een doelpunt van Bahrami (61.) eindigde de wedstrijd op 0-1. Genoa speelde, na rood voor de bezoekende verdediger Samir in minuut 64, lang tegen een man minder, maar zonder succes. Omeonga werd op het uur naar de kant gehaald.

Napoli voert met 57 punten de stand aan, voor Juventus (56 punten). Lazio, derde in de stand, volgt al op elf punten van de leider maar speelt later op de dag nog op bezoek bij AC Milan. Genoa staat op de vijftiende plek met 21 punten.

bron: Belga