Ronde van San Juan – Jelle Wallays bezorgt Lotto Soudal ritwinst in Argentinië

Ronde van San Juan - Jelle Wallays bezorgt Lotto Soudal ritwinst in Argentinië

Jelle Wallays (Lotto Soudal) heeft zaterdag de zesde etappe in de Ronde van San Juan (2.1) op zijn naam geschreven. Wallays bleef na 152,6 kilometer in en om San Juan solo een sprintend peloton voor. De Colombiaan Robigzon Oyola (Medellin), de Amerikaan Travis McCabe (United Healthcare) en Iljo Keisse (Quick-Step Floors) bezetten de dichtste ereplaatsen. De 29-jarige Wallays was de laatste overblijver van een vroege vlucht. Voor de West-Vlaming is het zijn eerste profzege in bijna twee jaar. Voordien won hij ook al (semi)klassiekers als Parijs-Tours (2014), Dwars door Vlaanderen (2015), de Omloop van het Houtland (2014) en de GP Pino Cerami (2016).
In het algemeen klassement in San Juan veranderde er niet zoveel. De Argentijnse leider Gonzalo Najar (San Juan) verloor elf seconden en telt nu nog 51 seconden voor op dichtste achtervolger Oscar Sevilla (Medellin). Tiesj Benoot (Lotto Soudal) blijft zesde, op 2:01 van Najar.
De Argentijnse rittenwedstrijd eindigt zondag met een vlakke etappe van 141,3 kilometer, met opnieuw start- en aankomst in San Juan.

bron: Belga