Proximus League - Beerschot Wilrijk wint met kleinste verschil van Tubeke

Op de 24e speeldag van de eerste klasse B heeft Beerschot Wilrijk zaterdagavond met 1-0 gewonnen van rode lantaarn AFC Tubeke. De Nederlander Arjan Swinkels scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd. Aangezien Beerschot al zeker is van een plaatsje in de play-offs en Tubeke sowieso om het behoud zal moeten strijden in de play-downs, stond er niet bijzonder veel op het spel op het Kiel. De doelpuntenloze eerste helft weerspiegelde dat helemaal. In de 54e minuut trapte Arjan Swinkels, die eerder in de wedstrijd al twee keer dichtbij een doelpunt stond, de 1-0 vanop de rand van het strafschopgebied tegen de netten. De trap van de Nederlander ging via de onderkant van de dwarsligger binnen. Kule Mbombo liet nog na de score te verdubbelen. De Congolees zag zijn poging op de paal stranden. Ondanks enkele pogingen van Tubeke bleef het 1-0.

Tubeke (19 punten) staat in het algemene klassement op de laatste plek en moet al zeker strijden om het behoud in de zogenaamde play-downs. Beerschot Wilrijk (4e met 14 punten in het klassement van de tweede periode), dat door de eerste periodetitel al zeker is van een plek in de eindronde, is nagenoeg zeker uitgeschakeld voor winst in de tweede periode. Daarvoor heeft leider van die tweede periode Cercle Brugge (23 punten) een te grote voorsprong opgebouwd.