Elise Mertens krijgt warme ontvangst bij terugkeer in Zaventem

door
Belga
Leestijd 1 min.

Elise Mertens is na haar succesvolle tournee in Australië opnieuw in het land. Enkele tientallen familieleden, vrienden en supporters stonden de tennisster met bloemen en spandoeken op te wachten op de luchthaven van Zaventem. De 22-jarige Mertens stuntte op de voorbije Australian Open door bij haar eerste deelname op de hoofdtabel meteen de halve finales te bereiken. Daarvoor had ze ook al met succes haar titel in Hobart verlengd. Op de wereldranking komt ze voor het eerst de top twintig binnen.

"Ik ben heel blij dat ik terug ben. Het is een lange reis en een mooie trip geweest", vertelde de Limburgse uit Hamont-Achel. "Ik ben heel blij met mijn resultaten. Top twintig is ongelofelijk. Nu ga ik even tijd doorbrengen met mijn familie, even bekomen. Daarna gaan we er opnieuw tegenaan. Het volgende op mijn programma is de Fed Cup." België speelt op 10 en 11 februari in de eerste ronde van de Wereldgroep in en tegen Frankrijk.

Maandag neemt Mertens uitgebreid de tijd om met de media te spreken tijdens een persmoment in de tennisacademie van Kim Clijsters in Bree, waar ze traint.

bron: Belga