Jupiler Pro League - Club Brugge zet Charleroi op 12 punten na winst tegen Oostende

Competitieleider Club Brugge heeft donderdagavond op de 23e speeldag in de Jupiler Pro League met 3-2 gewonnen van KV Oostende. Blauw-zwart bouwt zijn voorsprong op eerste achtervolger Charleroi opnieuw uit tot 12 punten. Club Brugge kende in het Jan Breydelstadion een vliegende start. Hans Vanaken mocht al in de vijfde minuut alleen op KVO-doelman Dutoit afstormen en duwde het leer rustig binnen. Drie minuten later verdubbelde Ruud Vormer uit een vrije trap de voorsprong. De Brugse storm ging niet meteen liggen, maar Abdoulay Diaby en Vanaken stuitten op Dutoit en de binnenkant van de paal. Op slag van rust verraste Fernando Canesin Club Brugge-doelman Vladimir Gabulov, maar de Braziliaanse winger van KV Oostende scoorde uit buitenspel. Het bleef 2-0 aan de rust.

Na de pauze toonden de bezoekers een ander gezicht. Zinho Gano (48.) tekende vrij snel voor de aansluitingstreffer. Club Brugge drukte de Oostendse hoop via Diaby (51.) meteen de kop in: 3-1. Invaller Jelle Vossen trachtte zijn 300e wedstrijd in de Jupiler Pro League te vieren met een doelpunt, maar schoot over het doel van Dutoit. Hoewel Oostende de bovenhand nam, slaagden de bezoekers er niet in dat veldoverwicht snel om te zetten in doelpunten. Ook invaller Richairo Zivkovic geraakte niet voorbij Gabulov. Blauw-zwart moest de blessuretijd wel nog al bibberend volmaken, want de ingevallen Joseph Akpala kopte in de 90e minuut de 3-2 binnen.

Club Brugge verzamelde op 23 speeldagen 57 punten en zet Charleroi (45) al op 12 punten achterstand. KV Oostende bezet de dertiende plaats met 25 punten. Vrijdag al trekt de 24e speeldag zich met Mechelen-Moeskroen op gang.