José Mourinho verlengt contract met Manchester United tot 2020

door
Belga
Leestijd 2 min.

José Mourinho heeft zijn contract met Manchester United verlengd. De Portugese trainer ondertekende een verbintenis tot 2020, met een optie op nog een extra seizoen. "We leggen de basis voor een briljante en succesvolle toekomst voor Manchester United", verklaarde "The Special One". "Ik wil directeur Ed Woodward en de eigenaren van Manchester United bedanken voor de erkenning van mijn werk en toewijding. Het doet me plezier dat zij me de juiste coach vinden voor de nabije toekomst van de club", aldus Mourinho. "We willen drie prijzen in één seizoen. Dat zijn hoge eisen, maar dat is de norm die ik stel bij al mijn clubs. Ik hou van mijn spelers en kijk al uit naar de drie komende jaren samen."

"Mourinho heeft bij Manchester United al zoveel bereikt. Zijn werkethiek en professionalisme zijn uitzonderlijk. Hij deelt de clubfilosofie om zoveel mogelijke jonge talenten te laten doorstromen naar het eerste elftal. Hij zorgt voor enthousiasme en doelmatigheid", reageerde Woodward.

De 54-jarige Mourinho is sinds mei 2016 de manager van Manchester United. De Portugees volgde destijds de ontslagen Nederlander Louis van Gaal op. Vorig seizoen leidde Mourinho de Mancunians naar hun eerste eindzege in de Europa League, waardoor ManU ondanks een zesde plaats in de Premier League toch mocht deelnemen aan de Champions League. Mourinho schreef vorig seizoen ook de League Cup op zijn naam.

Afgelopen zomer haalde Mourinho Romelu Lukaku naar Old Trafford. De Portugees steekt ook zijn affectie voor Marouane Fellaini niet onder stoelen of banken. Na 24 speeldagen bezet Manchester United de tweede plek in de Premier League. De afstand op stadsrivaal City bedraagt al 12 punten.

Mourinho werkte in de jaren negentig als assistent onder van Gaal bij FC Barcelona. Als hoofdcoach had de Portugees naast Manchester United, Porto, Benfica, Chelsea (in twee periodes), Internazionale en Real Madrid onder zijn hoede. Met FC Porto (2004) en Internazionale (2010) won Mourinho de Champions League.

bron: Belga