Deliveroo heeft "constructieve ontmoeting" met minister Peeters in Davos

door
Belga
Leestijd 2 min.

Vice-presidente van Deliveroo, Thea Rogers, en vicepremier en minister van Werk en Economie Kris Peeters (CD&V) hebben op het Wereld Economische Forum (WEF) in Davos "een constructieve bijeenkomst gehouden", laat een woordvoerder van Deliveroo weten. De actie waarbij het kantoorgebouw van Deliveroo in Elsene bezet wordt door koeriers, kwam ook ter sprake. "We zijn verheugd dat de minister de daden die gisteren plaatsvonden, veroordeelde. De actie is duidelijk gericht op het intimideren van het personeel van Deliveroo", klinkt het. Minister Peeters was zelf niet bereikbaar voor commentaar. De online maaltijdbezorger kreeg enkele dagen geleden een erkenning van de federale overheid als digitaal platform in het kader van de wet op de deeleconomie. Dat werpt volgens het bedrijf al zijn vruchten af. "Op slechts één dag, sinds de aankondiging van goedkeuring als platform binnen de deeleconomie, hebben 250 mensen gesolliciteerd om samen te werken met Deliveroo. Het toont aan dat het flexibele werk dat het bedrijf biedt, het werk is dat koeriers willen", aldus Deliveroo.

Nochtans was er de voorbije weken nog heel wat sociaal protest tegen de beslissing van de directie om vanaf 1 februari alle koeriers in België een zelfstandigenstatuut te geven. Deliveroo herhaalt donderdag dat het op een constructieve manier wil praten met de koeriers, om samen een oplossing te zoeken. "Het bedrijf wil een einde maken aan de zoektocht naar het compromis tussen de flexibiliteit die koeriers willen en de veiligheid die ze verdienen", stelt Deliveroo.

Het collectief dat de belangen van de koeriers vertegenwoordigt, zal bij het kabinet van minister Peeters vragen waarom het beloofde onderzoek naar Deliveroo nog niet afgerond is.

bron: Belga