Vlaams Belang: “Opiniestuk De Wever is bliksemafleider voor eigen falend beleid”

Vlaams Belang: "Opiniestuk De Wever is bliksemafleider voor eigen falend beleid"

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken is kritisch over het opiniestuk van N-VA-voorzitter Bart De Wever vandaag in De Morgen. Dat stuk geeft volgens Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken blijk van een “nauwelijks verholen hypocrisie”. “Dit is een bliksemafleider voor het eigen falend beleid.” In een opiniestuk in De Morgen haalt Bart De Wever vandaag fel uit naar de “linkse gutmenschen”. Hij beschuldigt de linkse oppositie en ngo’s ervan mee verantwoordelijk te zijn voor het ontstaan van een “tweede Calais” in het Brusselse Maximiliaanpark, door de aanpak van de regering te dwarsbomen. Afgelopen weekend werd een politieactie in het park verplaatst naar de Brusselse stations en treinen, omdat actievoerders een menselijke ketting hadden gevormd en de migranten bij hen thuis onderdak hadden gegeven. “De linkse oppositie moet kiezen: ofwel iedereen opvangen en de grenzen openstellen, ofwel ons sociaal systeem op het huidige niveau handhaven”, schrijft De Wever.

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken noemt het opiniestuk een “bliksemafleider voor het eigen falend beleid”. “De Wever wijst ‘de linksen’ met de vinger, maar vergeet daarbij gemakshalve dat net zijn partij aan de macht is en die grenzen tot op de dag van vandaag openhoudt”, zegt hij. “Op het moment van het verschijnen van zijn opiniestuk, komen illegalen via de open landsgrenzen binnen en terroriseren ze snelwegparkings. De Wever zegt dat er een keuze moet gemaakt worden tussen onze sociale zekerheid en het toestaan van illegale migratie, maar zijn regering heeft die keuze al gemaakt.”

Van Grieken beschuldigt de “N-VA-regering” ervan te “besparen op de eigen mensen om de immigratiefactuur te bekostigen.” “Als de modale Vlaming het beleid van deze regering in zijn portefeuille voelt, dan is het omdat die jaar na jaar minder gevuld is”, sneert hij. “De immigratiefactuur bedraagt volgens een uiterst conservatieve schatting elk jaar zo’n 7,2 miljard euro. De armoede in dit land neemt intussen schrikbarende proporties aan”, besluit hij. “De regering van schaduwpremier De Wever moet kiezen tussen open grenzen en sociale zekerheid.”

bron: Belga