Lazio wint in de competitie, PSG in de beker

Het Lazio Roma van Jordan Lukaku en het PSG van Thomas Meunier hebben allebei een overwinning geboekt. PSG klopte in de Franse beker Guingamp, Meunier veroorzaakte wel een strafschop. Lazio ging in de Italiaanse competitie voorbij Udinese. In een inhaalwedstrijd van de twaalfde speeldag van de Italiaanse Serie A nam Lazio Rome, met Jordan Lukaku de hele wedstrijd in de ploeg, het op tegen Udinese. Samir (22.) opende de score met een owngoal in het voordeel van Lazio, de Portugees Nani verdubbelde na de rust (47.) de voorsprong. Felipe Anderson (87.) legde de 3-0 eindstand vast. In de stand is Lazio nu knap derde met 46 punten, acht minder dan leider Napoli.

PSG moest in de Franse beker zwoegen tegen Guingamp. Rode Duivel Thomas Meunier startte in basis, en het was zijn ploegmaat Adrien Rabiot (21.) die voor het openingsdoelpunt zorgde. Dankzij een owngoal van Lucas Deaux (25.) stond het al gauw 2-0. Marcus Thuram (33.) maakte van op de stip de aansluitingstreffer, Javier Pastore (64.) breidde na de rust de voorsprong weer uit. Een door Meunier veroorzaakte penalty werd omgezet door Yeni N'Gbakoto en bracht Guingamp weer dichterbij. De Belg had Marcus Coco neergemaaid. Marquinhos (89.) kwam in het slot nog met de 4-2. Ook in Frankrijk haalde Isaac Mbenza het met Montpellier met 4-3 van Lorient. Mbenza (60.) maakte zelf de 3-2.

In de kwartfinales van de Griekse beker bleef de heenwedstrijd tussen topploegen Olympiakos en AEK Athene onbeslist. Beide teams kwamen niet tot scoren. Silvio Proto en Guillaume Gillet begonnen in de basis bij Olympiakos, Kevin Mirallas viel in na 56 minuten. In Cyprus tot slot verloor APOEL Nicosia, met Igor De Camargo de hele partij op de bank, pijnlijk met 0-4 van Limassol.