Mertens, na haar zege tegen Svitolina: "Dit is mijn mooiste zege ooit"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Elise Mertens (WTA 37) was dolgelukkig na haar zege tegen de Oekraïense Elina Svitolina (WTA 4) in de kwartfinales van de Australian Open. Voor de eerste keer in haar carrière, en tijdens haar eerste deelname aan de Australian Open, bevindt de 22-jarige Limburgse zich in de halve finales van een Grand Slam. "Ik had nooit verwacht de laatste vier te halen, dit is fantastisch", liet Mertens na haar overwinning optekenen. "Dit is zonder enige twijfel de mooiste overwinning in mijn carrière", stak Mertens van wal. "En dan nog tegen Svitolina, een uitstekende speelster. Ze beweegt erg goed en heeft zoveel kwaliteiten, zowel offensief als defensief. De vorige keer dat we elkaar troffen (in de finale van het toernooi in Istanboel, red), versloeg ze mij nog. Maar ik zit nu echt in de juiste flow. Ik wist dat ze veel ballen zou terughalen, dus moest ik meer naar het net bewegen. En dat lukte wonderwel."

Het sprookje gaat zo voort voor Elise Mertens. Haar zege tegen Svitolina was haar tiende wedstrijd op rij, die ze winnend kon afsluiten. Donderdag wacht de Limburgse een duel met de winnares van de partij tussen de Deense nummer twee van de wereld, Caroline Wozniacki, en de Spaanse Carla Suarez Navarro (WTA 39).

"Het toeval wil dat ik beide speelsters vorig jaar tegenkwam op hetzelfde toernooi, in het Zweedse Bastad", vervolgde Mertens. "Ik klopte er eerst Suarez Navarro in drie sets, maar moest nadien - eveneens in drie sets - de duimen leggen voor Wozniacki. Ik verwacht me opnieuw aan een moeilijke wedstrijd. Maar goed, dit zijn de halve finales. Alles kan gebeuren. En ik heb opnieuw niets te verliezen. Ik zal de outsider zijn, net als vandaag. Maar ik heb nog genoeg energie en ben er klaar voor."

bron: Belga