Mertens heeft nog een boodschap voor fan Kim Clijsters: “Kim, niet te veel stressen”

Mertens heeft nog een boodschap voor fan Kim Clijsters: "Kim

Elise Mertens (WTA 37) stuntte zich voorbij Elina Svitolina (WTA 4) naar de halve finales van de Australian Open. Na afloop had ze nog enkele woordjes voor haar mentor Kim Clijsters. Elise Mertens is de eerste halve finaliste in Melbourne sinds Kim Clijsters in 2012. In Australië, waar Kim altijd zeer populair is geweest, werd de link dan ook meteen gelegd met haar voorgangster. Mertens trainde dan ook nog eens jaren in het trainingscentrum van Clijsters in Bree.

Na haar partij werd de kersvers halve finaliste gevraagd of ze nog een boodschap had voor Clijsters. “Dag Kim, ik weet dat je me een sms hebt gestuurd voor de match en ook maandag. Ik wil je gewoon zeggen: niet te veel stressen. Ik ben heel blij dat je me volgt. Dat betekent heel veel voor mij. Deze week probeer ik in jouw voetstappen te treden.”

“Ik kan jullie verzekeren, ze was enorm gestresseerd voor mijn vorige wedstrijd”, lachte Mertens. “Dat heeft ze me zelf verteld.” Zelf kon ze de stress beter de baas. “Ik was wel een beetje zenuwachtig, maar ik heb mijn spel gespeeld en dat is goed gelukt.”

bron: Belga