Cilic stoot door na opgave Rafael Nadal

Cilic stoot door na opgave Rafael Nadal
Cilic stoot door na opgave Rafael Nadal

De Spaanse nummer één van de wereld, Rafael Nadal, heeft zich vandaag niet kunnen plaatsen voor de halve finales van de Australian Open. Nadal gaf op bij een 2-0 achterstand in de vijfde set van zijn kwartfinale tegen de Kroaat Marin Cilic (ATP 6). De setstanden in de vorige sets waren 3-6, 6-3, 6-7 (5/7) en 6-2. Nadal vroeg medische verzorging aan aan het begin van vierde set, maar het mocht niet meer baten. Hij moest opgeven met een blessure aan de rechterquadriceps.

In de halve finale wacht voor Cilic een confrontatie met revelatie Kyle Edmund (ATP 49). De Brit versloeg eerder op de dag de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP 3) in vier sets (6-4, 3-6, 6-3 en 6-4).

De 23-jarige Edmund en de 29-jarige Cilic kwamen elkaar één keer eerder tegen op het ATP-circuit. Op de Shanghai Masters, in oktober vorig jaar, trok Cilic in twee sets het laken naar zich toe.

Voor Cilic is het zijn zijn tweede halve finale in Melbourne, na 2010. Toen moest hij de duimen leggen voor Andy Murray. Cilic stond vorig jaar nog in de finale op Wimbledon. In 2014 won hij de US Open. Edmund kwam nooit verder dan een tweede ronde in Melbourne.

Bron: Belga