Belgische Wielerbond zorgt voor gelijke WK-premies bij mannen en vrouwen

Belgische Wielerbond zorgt voor gelijke WK-premies bij mannen en vrouwen

Voor het eerst kunnen de Belgische mannen en vrouwen evenveel geld verdienen op een WK veldrijden. De Koninklijke Belgische Wielrijdersbond (KBWB) heeft immers de premies voor mannen en vrouwen gelijkgetrokken in alle WK-disciplines, zo bevestigde voorzitter Tom Van Damme deze middag net voor de bekendmaking van de WK-selectie voor Valkenburg. “Dat is een beweging die reeds jaren geleden werd ingezet en nu hebben we besloten om de laatste stap te zetten en de premies gelijk te trekken”, aldus Van Damme.

In tegenstelling tot zijn selectie bij de mannen had Vanthourenhout geen verrassingen in petto bij de vrouwen. Titelverdedigster Sanne Cant wordt begin februari in Valkenburg bijgestaan door Loes Sels, Kim Van de Steene, Ellen Van Loy, Karen Verhestraeten en Jolien Verschueren. Voormalig Belgisch kampioene Joyce Vanderbeken werd aangeduid als reserve.

Bij de beloften zijn kersvers Belgisch kampioen en laatstejaars Thijs Aerts, en voormalig beloftenwereldkampioen Eli Iserbyt de speerpunten in de selectie.

bron: Belga