SPD-leider Schulz kondigt “harde” coalitiegesprekken aan

SPD-leider Schulz kondigt
SPD-leider Schulz kondigt "harde" coalitiegesprekken aan

Martin Schulz, de leider van de Duitse sociaaldemocratische partij SPD, wil “harde” coalitieonderhandelingen voeren met de christendemocratische CDU/CSU van bondskanselier Angela Merkel. Dat kondigde hij vandaag aan vlak nadat zijn partij op een congres in Bonn groen licht had gegeven voor het opstarten van die gesprekken.
“De Unie-partijen (CDU en de Beierse zusterpartij CSU, nvdr) zullen zich erop moeten instellen dat de coalitieonderhandelingen net zo hard zullen verlopen als de verkennende gesprekken”, zo deelde hij mee aan de zender Phoenix.

Schulz stelde dat het ook belangrijk is dat de partij wordt samengehouden. De stemming van vandaag toonde – zoals verwacht – aan dat er binnen de partij grote verdeeldheid is. Uiteindelijk hebben 362 van de 642 SPD-afgevaardigen (56,4 procent) toch ingestemd met de officiële regeringsonderhandelingen.

Bondskanselier Angela Merkel legt om 18.00 uur nog een verklaring af over de beslissing van SPD en over het verdere verloop van de coalitieonderhandelingen.

Bron: Belga