Premier League – Watford zet coach Marco Silva aan de deur

Premier League - Watford zet coach Marco Silva aan de deur
Premier League - Watford zet coach Marco Silva aan de deur

Premier League-club Watford heeft vandaag haar coach Marco Silva aan de deur gezet. De Portugees, die sinds deze zomer aan het roer stond bij het team van Rode Duivel Christian Kabasele, kon slechts één van zijn laatste elf wedstrijden winnen. Gisteren verloren de Hornets nog met 2-0 bij Leicester. In haar persbericht hekelde Watford de houding van een andere club in de Premier League, vermoedelijk Everton. “Als deze club niet eerder dit seizoen ongeoorloofd naar de gunsten van onze trainer had gedongen, was zijn focus en aandacht bij Watford gebleven.” Diverse Engelse media berichtten in november dat Marco Silva verzocht was de opvolger van de ontslagen Nederlander Ronald Koeman bij Everton te worden.

Voor de 40-jarige Silva is zijn ontslag een domper op een positieve competitiestart. De Hornets verloren in hun eerste acht competitiewedstrijden van het seizoen maar één keer en konden zich voor even in de subtop plaatsen. In het najaar raakte de klad echter in het team en zakten de geelhemden steeds dieper weg in de stand. Momenteel staat Watford tiende.

Voor de Portugees was Watford zijn tweede Premier League-club. Dit voorjaar kon hij, ondanks een knappe remonte, de degradatie van Hull City niet verhinderen. Voordien was hij ook al coach bij Estoril (2011-2014), Sporting Lissabon (2014-2015) en Olympiacos (2015-2016).

Bron: Belga