Pieters wordt vijfde op Championship golf in Abu Dhabi, Detry negende

Pieters wordt vijfde op Championship golf in Abu Dhabi
Pieters wordt vijfde op Championship golf in Abu Dhabi

Thomas Pieters is er vandaag niet in geslaagd zijn seizoensstart te vieren met een overwinning. Op het Abu Dhabi Championship golftoernooi (EPGA/2,7 miljoen euro) eindigde hij na een ultieme ronde van 72 slagen op een gedeelde vijfde plaats. Thomas Detry, die voor zijn laatste ronde ook 72 slagen nodig had, werd negende. Nicolas Colsaerts moest tevreden zijn met de 32e plaats. Pieters, die voor de vierde dag op rij het parcours moest afleggen met de Engelsman Ross Fisher, zag hoe laatstgenoemde na een eagle en twee birdies meteen een kloof sloeg. Onze landgenoot, die in 2015 en 2016 respectievelijk vierde en tweede werd, rondde zijn eerste negen holes af in par na twee birdies maar ook twee bogeys. Op de tweede parcourshelft putte de nummer 40 van de wereld op de tiende hole een birdie weg. Op de elfde hole liep het echter compleet fout met een dubbele bogey als gevolg. Na birdies op de dertiende en vijftiende hole leek Pieters af te stevenen op de derde plaats, maar op de laatste hole moest hij nog een bogey op zijn kaart schrijven.

Detry startte met birdies op de tweede en derde hole, waarmee hij even in de top drie stond. Na bogeys op de holes vijf, zeven en negen zakte hij weg in klassement. Op de twaalfde hole putte de Brusselaar nog een birdie weg, waarmee hij uiteindelijk naast de Amerikaanse nummer één van de wereld Dustin Johnson eindigde.

Colsaerts zette, na drie birdies en twee bogeys, een laatste ronde neer van één onder par. Daarmee boekte hij nog zeven plaatsen winst, goed voor een 32e plaats.

De Engelsman Tommy Fleetwood kon zijn titel verlengen. De nummer één van Europa zette onder winderige omstandigheden een slotronde neer van 65 slagen, zeven onder par. Na negen holes telde hij nog vijf slagen achterstand op Fisher, maar na vijf birdies op de laatste negen holes telde hij met zijn totaalscore van 22 onder par nog twee slagen voorsprong op zijn landgenoot. Voor Fleetwood is het zijn vierde European Tour-zege in zijn loopbaan.

Bron: Belga