Nederlander Dick Jaspers verbetert wereldrecord driebanden: 40 caramboles in vier beurten

door
Belga
Leestijd 1 min.

Dick Jaspers heeft vandaag een indrukwekkend wereldrecord op zijn naam gebracht. De Nederlandse driebander maakte in een partij in de Duitse Bundesliga 40 caramboles in vier beurten: goed voor een gemiddelde van 10,000. Zijn tegenstander, de Oostenrijker Andreas Efler, bleef na vier beurten op nul staan. De scores van Jaspers waren 5, 11, 2 en 22. "Magisch", zo omschreef de Nederlandse biljartbond de unieke prestatie van Jaspers. Het vorige wereldrecord werd gedeeld door Frédéric Caudron (UMB-1), die in 1997 en 2006, een partij in zes beurten afmaakte, en door de Italiaan Marco Zanetti (UMB-4), die het in 2014 evenaarde.

De 52-jarige Jaspers, nummer drie op de wereldranglijst, reageerde na zijn hoogstandje ingetogen. "Ja, het was een mooie partij, waarin het allemaal lekker liep. Ik ben niet echt in de problemen geweest, maar heb toch ook een aantal moeilijke posities opgelost. De finish was heel mooi, ik had mijn 22e gemaakt en nummer 23 lag er ook, een heel makkelijk balletje. Maar goed, ik moest stoppen hè, jammer."

De historische partij werd gespeeld voor zo'n twintig toeschouwers. Mede dankzij de show van Jaspers won BC Maagdenburg het duel met Erlangen met 6-2.

Bron: Belga