Jupiler Pro League - AA Gent zet zich steviger in top zes met thuiszege tegen Lokeren

door
Belga
Leestijd 2 min.

AA Gent heeft zondagavond de slotwedstrijd van de 22e speeldag in de Jupiler Pro League met 3-0 (rust: 1-0) gewonnen van Sporting Lokeren. In de derby kwamen de Gentenaars op slag van rusten uit het niets 1-0 voor via een owngoal van Jakov Filipovic, die een trap van Roman Yaremchuk in doel verlengde. Na de pauze zette Yaremchuk zelf de 2-0 op het scorebord. Een opsteker voor de Buffalo's, die voor de pauze Anders Christiansen zagen uitvallen met een kuitblessure. In de slotfase maakte invaller Giorgi Chakvetadze (86.) er nog 3-0 van.

Dankzij de tiende zege van het seizoen doet Gent een uitstekende zaak in de stand. Met 35 punten komen ze op gelijke hoogte van Antwerp, maar met één gewonnen wedstrijd meer op de teller is de vierde plaats voor de Oost-Vlamingen. Lokeren blijft op drie na laatste met 24 punten.

Ook Anderlecht deed zondag goede zaken met een 0-1 zege in de topper tegen tien Genkenaren. Voor de regerende kampioen was het de derde 1-0 zege op rij sinds de 5-0 pandoering van eind vorig jaar op bezoek bij Club Brugge. Blauw-zwart kwam zondagnamiddag bij Antwerp niet verder dan een 2-2 gelijkspel en ziet Anderlecht zo naderen tot op elf punten. Ook Charleroi knabbelde wat van zijn achterstand af en is eerste achtervolger met negen punten minder dan de West-Vlamingen. Genk is pas negende en miste een uitstekende kans om de top zes binnen te dringen. Voor de Limburgers zal het nog bikkelen worden om dit seizoen Play-off I te halen.

bron: Belga