BENE-League handbal - Bocholt steviger leider na nederlagen van Lions en Aalsmeer

door
Belga
Leestijd 1 min.

Bocholt liet zaterdag geen steekje vallen op de vijftiende speeldag in de BENE-League. In een Limburgse derby nam de competitieleider met 35-32 de maat van Sporting Nelo. Bocholt had de wedstrijd van begin tot einde onder controle. Na de eerste periode was het met dank aan uitblinker Brecht Wertelaers al 16-6, bij de rust 23-15. In de tweede helft roteerde coach Bart Lenders. Dat liet Nelo nog toe om in de slotminuten tot drie doelpunten terug te komen, maar de zege van Bocholt kwam nooit in gevaar.

Eerste achtervolgers Lions en Fiqas Aalsmeer moesten allebei een nederlaag incasseren. Lions ging op eigen terrein verrassend met 33-35 onderuit tegen Tongeren, Aalsmeer verloor in Hasselt met 33-27. Ze worden zo op de tweede plaats bijgebeend door Hasselt en door Targos Bevo, dat Volendam met 31-29 versloeg. Wezet versloeg Sasja met 29-25 en Hurry Up hield met 33-26 de punten thuis tegen hekkensluiter Quintus.

Met 25 punten heeft Bocholt nu vijf punten voor op Hasselt, Lions, Aalsmeer en Targos Bevo (20). Dan volgen Wezet en Volendam (18), NeLo (12), Hurry Up (11), Tongeren (8), Sasja (6) en Quintus (2).

.

bron: Belga