Belgen in het buitenland - Leider Napoli loopt opnieuw verder uit in tussenstand na winnend doelpunt van Mertens

Napoli heeft deze middag op de 21e speeldag van de Serie A de drie punten meegenomen uit Bergamo bij Atalanta (0-1). Rode Duivel Dries Mertens zorgde even voorbij het uur voor de enige goal van de partij. In de stand zet Napoli Juventus voorlopig opnieuw op vier punten, de Oude Dame speelt morgen nog tegen Genoa. Na een flauwe eerste helft, waarin beide teams geen schot tussen de palen kregen, stond het nog 0-0. De rust leek wonderen te hebben gedaan, want na de pauze kwam er wel doelgevaar. Callejon opende de debatten met een kopbal op Atalanta-doelman Berisha, waarop de thuisploeg reageerde met een vlam van Ilicic (over).

Na 65 minuten was het dan toch raak. De bezoekers kwamen op voorsprong na een fraaie knal van Mertens, voorbij Berisha, 0-1. Atalanta bleek niet aangeslagen en Reina moest met een schitterende parade Cristante van een goal houden. Ook aanjager Gomez toonde zich nog gevaarlijk, maar gelijkmaken lukte niet meer voor de thuisploeg. In de toegevoegde tijd scoorde Hamsik nog de 0-2, maar zijn doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel.

Napoli telt na 21 speeldagen 54 punten, vier meer dan eerste achtervolger Juventus. Atalanta, waar Timothy Castagne niet van de bank kwam, is zevende met 30 punten.