Stadsbestuur Brugge woedend om vernietigingsberoep Ghelamco

Brugs schepen Franky Demon van Ruimtelijke Ordening is niet te spreken over het vernietigingsberoep dat vastgoedbedrijf Ghelamco heeft aangespannen tegen het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP). Daardoor loopt de bouw van het nieuwe stadion van Club Brugge vertraging op. Ghelamco is eigenaar van een deel van de nodige gronden, en zou door het nieuwe GRUP onteigend kunnen worden. Maar topman Paul Gheysens legt zich daar niet bij neer en gaat in beroep tegen het Ruimtelijk Uitvoeringsplan, dat de Vlaamse overheid in september heeft goedgekeurd.
“Het is opnieuw een slag in het gezicht voor voetbal, tewerkstelling en groen in de Brugse regio”, aldus Demon. “Het heeft echt bloed, zweet en tranen gekost om tot het definitieve uitvoeringsplan te komen.” De schepen beklemtoont dat het dossier juridisch goed is onderbouwd en hoopt dat de procedure, die door de Raad van State wordt behandeld, snel wordt beslecht.
Demon begrijpt niet dat een organisatie als Ghelamco dit doet, “die maar al te goed weet wat je allemaal bij het bouwen van een stadion en toebehoren kan meemaken”. Hij doelt daarmee op de recente controverse rond het Gentse voetbalstadion.
Ghelamco-topman Paul Gheysens gaat in beroep tegen het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP), waardoor een deel van de gronden onteigend wordt voor het nieuwe stadion van Club Brugge. Gheysens bezit een deel van de nodige percelen, wat betekent dat het nieuwe stadion mogelijk niet kan worden gebouwd. Gheysens en Ghelamco is eigenaar van 4 percelen langs de Blankenbergsesteenweg, in totaal goed voor zowat 4,5 hectare grond. Die ligt in een groter gebied van 146 hectare, waar het nieuwe stadion zou komen.
Het Brugs stadsbestuur gelooft niet dat de plannen voor het voetbalstadion definitief moeten worden opgeborgen, maar het zou wel voor heel wat vertraging kunnen zorgen.

bron: Belga