Stormweer – Negen doden in noorden Europa door storm

De hevige storm Friederike heeft negen doden geëist in het noorden van Europa. Zes daarvan vielen in Duitsland, twee in Nederland, en ook in ons land kwam één persoon om het leven. In Duitsland kwamen zes personen om het leven bij ongevallen die het gevolg waren van de storm. Onder hen twee brandweermannen.
Een man van 59 jaar kwam om toen een boom op hem viel in Emmerik-Elten, in Noordrijn-Westfalen. Een vrachtwagenchauffeur van 68 jaar kwam om bij een ongeval, zegt de politie van de Duitse deelstaat. In dezelfde regio kwam een brandweerman om bij een interventie. Een andere overleed in Thüringen.
In Brandenburg, nabij de stad Cottbus, ongeveer 120 kilometer ten zuiden van Berlijn, liet een vrachtwagenchauffeur het leven, nadat hij verrast was door een rukwind op de autosnelweg. Een autobestuurder verloor in Mecklemburg-Vorpommeren de controle over het stuur, reed op een vrachtwagen, en overleefde de klap niet.
In Nederland kwamen in Zwolle en Enschede twee mannen van 62 jaar om door vallende bomen. En in ons land tot slot viel een boom op een auto in het Waalse Grez-Doiceau. De bestuurster kwam daarbij om.

Bron: Belga