Ghelamco-topman: “We kregen bod om voor 15.000 euro verschijning van boek tegen te houden”

Ghelamco-topman: "We kregen bod om voor 15.000 euro verschijning van boek tegen te houden"

De uitgeverij van “De Illegale Ghelamco Arena” heeft zelf geprobeerd een financiële deal te sluiten om de verschijning van het boek tegen te houden. Dat heeft Paul Gheysens, de topman van Ghelamco, verklaard tijdens de persconferentie waarin AA Gent en het Gentse stadsbestuur duidelijkheid verschaffen over de bouw van de Ghelamco Arena. Voor een bedrag van 15.000 euro zou Doorbraak bereid geweest zijn het boek uit de rekken te houden. Naar aanleiding van “De Illegale Ghelamco Arena” van Ignace Vandewalle, hebben AA Gent en het stadsbestuur een persconferentie georganiseerd om de beschuldigingen in dat boek te weerleggen. Ook Paul Gheysens, de topman van Ghelamco, was daarbij aanwezig.

Gheysens ging ook in op de gerechtelijke procedure die Ghelamco had opgestart om het boek niet te laten verschijnen. Hij beschuldigde de uitgever er meteen ook van zelf een poging te hebben ondernomen om de verschijning tegen te houden.

“Toen de rechter ons in het ongelijk stelde, hebben we ons daarbij neergelegd. We zijn niet in beroep gegaan”, zegt Gheysens. “Maar toen werd ons het aanbod gedaan om 15.000 euro, de kosten van het boek, te betalen en het niet meer te laten verschijnen”, geeft hij mee.

Het zou gaan om een aanbod dat tussen de advocaten van uitgeverij Doorbraak en die van Ghelamco gebeurde. Gheysens beweert wel dat voor het voorstel overlegd werd met auteur Ignace Vandewalle.

Hij beklemtoont ook dat er bewust niet werd ingegaan op het voorstel. “In welk straatje kom je dan terecht, als je de persvrijheid kan afkopen?”

bron: Belga