Championship golf – Pieters grijpt de macht in Abu Dhabi

Thomas Pieters heeft vandaag na een foutloze tweede ronde de koppositie veroverd op het Abu Dhabi Championship golftoernooi (EPGA/2,7 miljoen euro). Op de plaatselijke Abu Dhabi-golfbaan zette de 25-jarige Antwerpenaar een ronde neer van 65 slagen, zeven onder par. Het werd overigens een topdag voor de Belgen. Ook Thomas Detry en Nicolas Colsaerts konden zich plaatsen voor de finaleronden. Pieters, die in 2016 in Abu Dhabi tweede werd en het jaar voordien beslag kon leggen op de vierde plaats, lukte een ronde waarin hij zeven birdies wegputte. Met zijn totaalscore van 132 slagen, twaalf onder par, telt hij één slag voorsprong op de Spanjaard Jorge Campillo.

“Het waren vandaag uitstekende omstandigheden”, verklaarde Pieters. “Geen wind en daarvan moet je gebruik maken. Ik heb in 2015 en 2016 goede resultaten neergezet in Abu Dhabi en dat is een voordeel. Aan het einde van mijn ronde kwam ik nog goed weg na enkele mindere slagen. Voor de rest sloeg ik de bal vrijwel telkens op de green en liep het vrij vlot.”

Detry noteerde een twee ronde van 68 slagen, vier onder par en dit na een foutloos parcours waarmee hij van de 37e naar de 21e plaats opklom. Colsaerts kwam rond in 70 slagen. De Brusselaar lukte drie birdies waartegen hij één bogey op zijn kaart moest schrijven, waarmee hij van de 17e naar de 30e plaats wegzakte.

De Amerikaan Dustin Johnson, nummer één van de wereld, noteerde de beste ronde van de dag in 64 slagen en klom van de 58e naar de 11e plaats.

Bron: Belga