Boek over Ghelamco – Stad Gent maakt ook gegevens over gebruik skybox openbaar

Boek over Ghelamco - Stad Gent maakt ook gegevens over gebruik skybox openbaar

De stad Gent heeft vandaag alle gegevens over het gebruik van de skybox openbaar ter beschikking gesteld. “We kunnen met de hand op het hart zeggen dat al het gebruik professioneel was”, zegt de Gentse burgemeester Daniël Termont (sp.a). Naar aanleiding van het boek “De Illegale Ghelamco Arena” van Ignace Vandewalle hebben AA Gent en het stadsbestuur een persconferentie georganiseerd om de beschuldigingen te weerleggen.

In het boek worden onder meer vragen gesteld bij het feit dat de stad over een gratis skybox beschikt. Volgens burgemeester Daniël Termont is er alvast helemaal niets mis met het gebruik van de box. “We hebben vanmorgen een collegebesluit gepubliceerd over het gebruik van de box door de lokale overheid en de verschillende diensten”, zo zegt hij. Er wordt ook een lijst gepubliceerd die iedereen kan inkijken.

Die lijst bevat een opsomming van iedereen die van de skybox gebruik heeft gemaakt, wanneer dat gebeurde, welke organisaties of ondernemingen er ontvangen werden en welk bedrag er besteed werd. “Elke organisatie heeft een budget dat gebruikt wordt om mensen te ontvangen. Het gaat maar om een detail in hun begroting”, zegt Termont daarover.

“De verdachtmakingen in het boek zijn gewoon bestemd om een schandaalsfeer op te roepen die er niet is. Het gebruik van de skybox is vaak soms goedkoper dan mensen ontvangen op restaurant”, zegt hij nog. “De skyboxen bevatten geen pluchen zetels en de mensen worden er ook niet overgoten met champagne.”

De burgemeester gaat tot slot ook nog in op de gisteren aangekondigde klacht wegens laster een eerroof tegen Ignace Vandewalle, de auteur van het boek. “Ik heb al heel veel over me heen gekregen, maar ik aanvaard niet dat de auteur schrijft dat ik aan schriftvervalsing doe”, zegt Termont. “De beschuldiging van een misdrijf is een stap te ver.”

bron: Belga