UCI-voorzitter schreef brief aan Wouter Vandenhaute, niet aan Armstrong

UCI-voorzitter schreef brief aan Wouter Vandenhaute

David Lappartient, kersvers voorzitter van de Internationale Wielerunie (UCI), schreef geen brief aan Lance Armstrong om niet naar Ronde van Vlaanderen te komen. Dat was gisteren zo verstaan uit een interview met Neue Zürcher Zeitung, maar de Zwitserse krant zou zijn woorden verkeerd begrepen hebben. “Lappartient schreef een brief aan Wouter Vandenhaute, niet aan Amstrong”, laat de UCI weten aan Belga. Zoals bekend is de nieuwe UCI-voorzitter sterk gekant tegen de komst van Lance Armstrong naar de Ronde van Vlaanderen. Twee dagen voordien is de Amerikaan te gast als spreker op de Tour of Flanders Business Academy, een initiatief van Wouter Vandenhaute. In de Ronde zelf zou Armstrong nadien dan ook aanwezig zijn om de wedstrijd te volgen.

“Er is verwarring ontstaan in de manier waarop de woorden van de voorzitter zijn voorgesteld in het interview met de Zwitserse krant Neue Zürcher Zeitung. David schreef een brief naar Wouter Vandenhaute, niet naar Lance Armstrong”, klinkt het in een korte reactie aan Belga.

Intussen bracht Het Nieuwsblad vandaag aan het licht dat de woorden van Lappartient niet veel impact hebben op Armstrong. “In een korte correspondentie via mail met onze krant reageerde Armstrong zelf voor het eerst op de heisa”, schrijft de krant. “Hij laat verstaan dat de boodschap van Lappartient in alle mogelijke betekenissen niet is overgekomen: ‘Ik heb geen brief ontvangen. Verder heb ik daar niks aan toe te voegen. Ik zie je op 1 april’, laat hij noteren.”

De Amerikaan lijkt dus met andere woorden zeker naar de Ronde van Vlaanderen op 1 april te komen, net als naar het business-event op 30 maart.

bron: Belga