Treinverkeer ondervindt problemen door voorwerpen die op sporen waaien

Treinverkeer ondervindt problemen door voorwerpen die op sporen waaien

Het treinverkeer heeft vanochtend problemen ondervonden door het stormweer in West-Vlaanderen op de lijn Kortrijk – Brugge en in Brussel aan Tour & Taxis. De hst-treinen naar Nederland rijden via de klassieke spoorlijn en niet langer op het hst-spoor, dat op vraag van de NS, de Nederlandse Spoorwegen. Infrabelwoorvoerder Frédéric Petit vraagt dat buurtbewoners van spoorlijnen voorwerpen goed vastmaken in tuinen die grenzen aan spoorlijnen. Tussen Brugge en Kortrijk waren er sinds 8.30 uur vanmorgen problemen ter hoogte van Zedelgem. “Het verkeer was een tijdlang onderbroken tussen Zedelgem en Kortrijk, omdat er een grote trampoline op de sporen was gewaaid”, aldus Frédéric Petit van spoornetwerkbeheerder Infrabel. “Het treinverkeer werd tijdelijk via Gent omgeleid, maar om 9.15 u was het obstakel verwijderd en reden de treinen weer normaal.”

Op het westelijk ringspoor in Brussel was er een probleem ter hoogte van Tour & Taxis omdat er en nadarhekken op het spoor dreigde te vallen”, aldus Frédéric Petit. Volgens Bart Crols werd het spoorverkeer van het westelijk ringspoor, lijn 28, omgeleid via de Noord-Zuidas. Om 9.30 was dat probleem verholpen en reden de treinen er weer normaal.

Om 9.20 uur was er opnieuw een probleem op de lijn Kortrijk-Brugge doordat plastic voorwerpen op het spoor tussen Kortrijk en Izegem waren terechtgekomen. Infrabelwoordvoerder Petit vraagt dat mensen die een eigendom hebben dichtbij een spoorlijn erop toe te zien dat voorwerpen zoals speelgoed en dergelijke goed zijn vastgemaakt, zodat ze niet op de sporen kunnen waaien door de stormwind.

Infrabel meldt tot slot nog dat de Nederlandse Spoorwegen (NS) gevraagd hebben om de hoge snelheidstreinen naar Nederland niet langer via het hst-spoor, maar via het klassieke spoor te laten rijden van Antwerpen via Essen naar Roosendaal.

bron: Belga