Dakar 2018 – Derde ritzege voor Peter Willemsen bij vrachtwagens

Dakar 2018 - Derde ritzege voor Peter Willemsen bij vrachtwagens

Als corijder van de Nederlander Ton van Genugten (Iveco) heeft Peter Willemsen donderdag in de Dakar de twaalfde etappe bij de vrachtwagens gewonnen. Van Genugten, Willemsen en Bernard der Kinderen pakten zo hun derde ritzege. De winnaars deden 7u02:36 over de 375 km tussen Fiambala en San Juan in Argentinië. De Tsjech Martin Kolomy (Tatra) werd tweede op 4:11. De derde plaats ging naar de Rus Eduard Nikolaev (Kamaz), op 6:21.
Serge Bruynkens, aan de zijde van de Kazach Artur Ardavichus (Iveco), staat voorlopig op de vijfde plaats in de uitslag, op 15:14 van de winnaar.
In de stand is het razend spannend. Nikolaev neemt de leidersplaats over van Federico Villagra (Iveco), maar hij telt slechts één seconde voorsprong op de Argentijn met nog twee racedagen te gaan. Peter Willemsen staat op de vijfde plaats, op 5u23:40 van Nikolaev. Bruynkens is een plaats lager terug te vinden, op 5u36:25.
In de dertiende etappe rijden de truckers vrijdag van San Juan naar Cordoba, waarbij ze 369 kilometer tegen de klok afleggen.

bron: Belga