Jupiler Pro League - Racing Genk heeft play-off 1 in het vizier na dolle slotminuten in Oostende

In een inhaalwedstrijd van de 21e speeldag heeft Racing Genk dinsdag een goede zaak gedaan met het oog op een plaats in play-off 1. De Limburgers wonnen met 1-2 in Oostende en komen zo op twee punten van de zesde in de stand, STVV. In de 89e minuut scoorde de thuisploeg de gelijkmaker via een owngoal, maar drie minuten later schonk Thomas Buffel Genk alsnog de zege. Het eerste half uur was voor de kustploeg, die meer duels won en vaker de bal had. Racing Genk startte slap en slordig, maar nam gaandeweg het commando over. Na een mooie actie van Thomas Buffel belandde de bal via een Oostends been op het dak van het doel. Net voor het half uur ontsnapte Oostende aan de achterstand toen Dries Wouters aan de tweede paal een hoekschop van erg dichtbij tegen het doelhout mikte. Het bleek slechts uitstel van executie, want amper vier minuten later trof Marcus Ingvartsen wel raak voor de Limburgers. Oostende reageerde vrijwel meteen met een vlam van Knowledge Musona; keeper Danny Vukovic moest zijn vingers strekken om de bal nog net over te tikken.

De meeste dreiging van Oostende kwam van de linkerflank, in die mate dat Genk-coach Philippe Clement van een spelonderbreking profiteerde om het duo op de Genkse rechterflank even bij zich te roepen en aanwijzingen te geven. Op slag van rust had Zinho Gano nog de gelijkmaker aan de voet, maar Vukovic kon zijn inzet keren.

De pauze gaf Oostende moed, want de West-Vlamingen kwamen gretig uit de kleedkamers. Na 3 minuten moest Vukovic zich reppen op een kopbal van Gano: uitstekende parade van de Australiër. Tien minuten later werd de gelijkmaker van Nicolas Lombaerts afgekeurd voor buitenspel. De manschappen van Adnan Custovic gingen uitdrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en domineerden het spel. Het was nog bibberen bij Genk door een drukkend slotoffensief van Oostende, dat uitmondde in een owngoal van de Deen Joakim Maehle in de 89e minuut. Lang stond die gelijke stand niet op het bord, vlak voor affluiten haalde Maehle de achterlijn en bracht hij de bal voor Buffel, die in twee tijden binnen tikte.