Bemelmans stunt zich voorbij Fransman Pouille naar tweede ronde Australian Open

Bemelmans stunt zich voorbij Fransman Pouille naar tweede ronde Australian Open

Ruben Bemelmans (ATP 117) heeft zich vandaag verzekerd van een plaats in de tweede ronde van de Australian Open. De Limburger klopte in de eerste ronde de Fransman Lucas Pouille (ATP 18) in vier sets: 6-4, 6-4, 6-7 (4/7) en 7-6 (8/6). De wedstrijd nam drie uur en twaalf minuten in beslag. Bemelmans schreef de eerste twee sets op zijn naam (6-4 en 6-4), en leek ook in set drie op weg naar winst, maar Pouille toonde zich de sterkste in de tiebreak (7-6 (7/4). In de vierde set kwam onze landgenoot 4-1 voor, al knokte de Fransman zich opnieuw terug. Weer viel de beslissing in de tiebreak, waar ‘Bemel’ nu wel aan het langste eind trok (7-6 (8/6)).

In de volgende ronde wacht voor onze landgenoot Nikoloz Basilashvili (ATP 60). De Georgiër schakelde in de eerste ronde de Oostenrijker Gerald Melzer (ATP 100) uit.

David Goffin (ATP 7) – de enige Belg die in Melbourne nog in actie komt en het zevende reekshoofd – strijdt morgen voor een ticket naar de tweede ronde tegen de Duitser Matthias Bachinger (ATP 182).

bron: Belga