Australian Open – Flipkens hoopt dat “schouder het houdt” tegen Riske in Melbourne

Kirsten Flipkens (WTA 75) treedt maandag aan in de Australian Open, voor de tiende keer al in haar carrière. De Kempense, die recent 32 jaar werd, hoopt vooral dat ze in staat zal zijn om haar kansen te verdedigen: vanwege een blessure aan de rechterschouder moest ze woensdag nog opgeven in het WTA-toernooi van Hobart.
Flipkens heeft last van een ontsteking aan de schouder. “Ik liet een echografie uitvoeren en kreeg zelfs een cortisone-injectie. Ik nam drie dagen rust en ga nu een uur trainen met de Nederlandse Richel Hogenkamp. De injectie zal zeker helpen, denk ik. Ik voelde vooral hinder bij het opslagen en bij hoge ballen. Maar goed, ik heb geen zin om er nog over te praten. Als ik op het veld sta, betekent dat dat ik fit ben. En ik wil spelen.”
Flipkens speelt op tennisbaan 5, de eerste wedstrijd van de dag, tegen Alison Riske (WTA 84), een 27-jarige uit de Verenigde Staten. Flipkens moest het in Hobart opnemen tegen uitgerekend Riske toen ze opgaf.
“Ze heeft me nog simpel verslagen vorig jaar op het toernooi in Neurenberg (6-2, 6-2, nvdr), maar dat was op gravel. Ze speelt graag in een zeker ritme en vecht voor iedere bal”, zegt Flipkens. “Het zal aan mij zijn om mijn tennis op te leggen en mijn spel te variëren om, zoals iedere keer, haar uit de wedstrijd te halen. Ik hoop dat de schouder het houdt. Het is duidelijk dat ik het lastiger had kunnen treffen, maar haar tennis beviel me niet de vorige keer. We zullen zien.”

bron: Belga