Blauwe Cloudbike vervoegt rode Velo

Foto Cloudbike

Cloudbike heeft 300 deelfietsen geplaatst in Antwerpen. In tegenstelling tot het al bestaande Velo-systeem werkt het nieuwe deelfietsensysteem niet met vaste haltes, maar met drop zones waarbinnen je de fietsen kan ontlenen en terugplaatsen.

Cloudbike wordt ondersteund door de stad Antwerpen. Die wil zoveel mogelijk mensen overtuigen om voor alternatieve vervoersmiddelen te kiezen.

Sinds gisteren zijn de 300 lichtblauwe deelfietsen beschikbaar in Antwerpen. Ze kunnen gehuurd worden via een app die de dichtstbijzijnde fiets vindt en bij je aankomst het slot ontgrendelt. Na gebruik kan je het slot manueel sluiten, waarop de rit eindigt en de betaling verwerkt wordt in de app.

Een rit kost 50 eurocent voor de eerste tien minuten en daarna 5 cent extra per minuut. Je kan een rit ook pauzeren wanneer je bijvoorbeeld even een winkel binnengaat. Een dagpas van 7 euro laat je dan weer 24 uur lang ritjes van telkens 30 minuten maken.

“We hebben zeer bewust gekozen voor kwaliteit: comfortabele en robuuste, maar ook zeer stijlvolle stadsfietsen”, zegt zaakvoerder Jim Briels.