Primera Division - Real Madrid laat punten liggen op het veld van Celta Vigo

Op de 18e speeldag van de Spaanse Primera Division heeft Real Madrid zondagavond puntenverlies geleden. Het werd 2-2 op het veld van middenmotor Celta Vigo. Zo wordt het steeds duidelijker dat de titel dit jaar niet voor "De Koninklijke" is weggelegd. Het zag er niet goed uit voor Real Madrid toen Daniel Wass (33e) de thuisploeg op voorsprong zette na een goed uitgespeelde counter. De Deen lobde de bal over doelman Keylor Navas. Gareth Bale (36e en 38e) besloot dan maar om de puntjes op de i te zetten. Nog geen vijf minuten later stond Real op voorsprong. Celta bleef echter vechten, al leek het niet mee te zitten voor de thuisploeg. In de 72e minuut stopte doelman Navas Iago Aspas foutief af toen die alleen voor doel kwam te staan. Aspas besloot om zelf de penalty om te zetten, maar miste. Tien minuten later lukte het dan toch voor Celta. Daniel Wass schilderde een voorzet op het hoofd van Maximiliano Gomez (82e), die de gelijkmaker binnenkopte.

De uittredend kampioen staat na 18 speeldagen op de vierde plaats met 32 punten. Ondertussen heeft leider Barcelona (48 punten) een kloof van 16 punten uitgebouwd op Real Madrid, dat wel nog een wedstrijd minder gespeeld heeft. Atletico Madrid is eerste achtervolger van de Catalanen met 39 punten. Celta Vigo is 14e met 22 punten.