Elf doden bij lawine in Indiaas Kasjmir

In Indiaas Kasjmir zijn bij een lawine minstens elf mensen om het leven gekomen. Dat melden de autoriteiten zondag. De slachtoffers waren allen onderweg met de auto toen ze door de lawine werden verrast. Twee voertuigen raakten vrijdagavond onder de sneeuw bedolven in de regio Sadhna Top in het district Kupware, aldus de plaatselijke autoriteiten. Bij de reddingsoperatie, die erg moeilijk verliep door de ongunstige weersomstandigheden en de lage temperaturen, werden elf lichamen geborgen, waaronder die van vijf vrouwen een tweejarig kind. Twee mensen konden gered worden en werden naar het ziekenhuis overgebracht.
De lawine zou veroorzaakt door de hevige sneeuwval in de regio sinds woensdag. De autoriteiten waarschuwen voor nog meer lawines en hebben bewoners opgeroepen voorzorgsmaatregelen te nemen.
In Kasjmir, dat deels door India en deels door Pakistan wordt bestuurd, vinden regelmatig lawines plaats. In 2012 kwamen bij een lawine in het Pakistaanse gedeelte nog 140 mensen om het leven, onder wie 129 soldaten.

bron: Belga