Proximus League - Lierse houdt de punten thuis in tumultueuze derby

Op de 21e speeldag van de Proximus League heeft Lierse zaterdagavond thuis met 2-1 gewonnen van Beerschot Wilrijk. De wedstrijd werd bijna een halfuur stilgelegd na onrusten in de tribune. Lierse kwam in de 12e minuut op voorsprong na een kopbal van Aurelien Joachim. Andrei Camargo verdubbelde in de 51e minuut de score voor de thuisploeg. Na de goal begonnen de spionkoppen elkaar te bekogelen. Daarop besliste scheidsrechter Kevin Van Damme om het spel stil te leggen. De ordetroepen kwamen tussenbeide om de supporters te bedaren. Ook de kapiteins Hernan Losada en Frederic Frans mengden zich even. Het duurde meer dan 20 minuten vooraleer de bal weer aan het rollen ging.

Op het uur scoorde vervolgens de ingevallen Kule Mbombo de aansluitingstreffer voor de uitploeg, al kon de schoorsteen daar niet van roken. De wedstrijd eindigde op 2-1.

In het klassement van de tweede periode blijft Lierse aan de leiding met 15 punten. Cercle Brugge volgt op 1 punt. Beerschot Wilrijk is als winnaar van de eerste periode al zeker van een plaats in de eindronde.