Belgen in het buitenland - Roma zonder Nainggolan gaat onderuit tegen 10 Atalanta-spelers

Op de 20e speeldag van de Italiaanse Serie A heeft AS Roma zich laten overklassen door Atalanta Bergamo. Een geschorste Nainggolan zag vanuit de tribune hoe zijn club met 1-2 verloor van Atalanta, dat de hele tweede helft met z'n tienen speelde. Nadat Radja Nainggolan tijdens oudejaarsnacht filmpjes op de sociale media had geplaatst waarop hij rookte en alcohol dronk, besloot Roma de Rode Duivel te schorsen voor de partij tegen Atalanta. Die beslissing kwam de Giallorossi echter duur te staan. Al in de 14e minuut kwam Atalanta op voorsprong via de Deen Andreas Cornelius. Vijf minuten later verdubbelde Marten De Roon de score voor de uitploeg. De Nederlander moest echter nog voor de rust het veld verlaten na een tweede gele kaart.

In de tweede helft kreeg Roma wat meer ruimte om te voetballen. Dat vertaalde zich in een doelpunt van Edin Dzeko (56e). De Romeinen slaagden er echter niet meer in om op gelijke hoogte te komen met Atalanta. Timothy Castagne bleef de hele wedstrijd op de bank bij de bezoekers.

AS Roma, dat nog een wedstrijd heeft in te halen, staat op de 5e plek in de Serie A met 39 punten. Atalanta is 7e met 30 punten. Het Napoli van Dries Mertens voert de tabel aan met 51 punten.