Golden State wint NBA-topper in Houston

Golden State wint NBA-topper in Houston

Golden State heeft gisterenavond in de kraker tegen Houston aan het langste eind getrokken. De regerende kampioen in de NBA haalde het met 114-124. Met Golden State en Houston stonden de nummers 1 en 2 uit de Western Conference tegenover elkaar. Stephen Curry (29 punten) en Klay Thompson (28 punten) leidden de Warriors, die aantraden zonder de geblesseerde Kevin Durant (kuit), naar de zege in het met 18.000 basketfans gevulde Toyota Center. Draymond Green deed met een triple double (17 punten, 14 rebounds, 10 assists) ook meer dan zijn duit in het zakje.

Bij de Rockets waren Eric Gordon (30 punten) en Chris Paul (28 punten) goed bij schot. De thuisploeg miste sterkhouder James Harden (hamstring).

Golden State (31 zeges, 8 nederlagen) verstevigde met de overwinning zijn leidersplaats in het westen, voor Houston (27 zeges, 10 nederlagen).

In de tweede partij van de avond boekte Oklahoma City, de nummer 5 uit het westen, een 117-127 overwinning bij de LA Clippers. Russell Westbrook tekende voor zijn dertiende triple double van het seizoen (29 punten, 12 rebounds, 11 assists). Paul George werd met 31 punten topschutter.

bron: Belga