Weerbericht: vanaf het weekend opnieuw frisser

Weerbericht: vanaf het weekend opnieuw frisser

Het wordt deze namiddag wisselend bewolkt en zo goed als droog in het westen. Elders is het wisselend tot vaak zwaarbewolkt met vooral in het zuidoosten enkele buien en op de hoogste Ardense toppen mogelijk winterse buien. Aan de Nederlandse grens kan het soms licht regenen. Tegen de avond komen er vanuit het westen meer opklaringen en wordt het overal nagenoeg droog. Het is zacht met maxima tussen 5 en 11 graden, met mogelijk nog rukwinden van 50 tot zeer plaatselijk 90 kilometer per uur. Dat meldt het KMI, dat waarschuwt voor CO-vergiftiging. ’s Avonds wordt het, op een laatste bui in het zuidoosten na, overal droog en zijn er soms brede opklaringen. De nacht begint nog droog, maar de bewolking neemt geleidelijk aan toe. In de tweede helft van de nacht begint het vanuit het westen te regenen, en die regen bereikt tegen de ochtend het oosten van het land. De temperaturen zakken tot 2 à 8 graden.

Morgen wordt eerst regenachtig, gevolgd door enkele buien. Na de middag wordt het vanuit het westen droger en verschijnen er enkele opklaringen, al kunnen in het zuiden en oosten tot laat in de namiddag buien of regen vallen. Het wordt nog wat zachter met maxima tussen 9 en 12 of plaatselijk 13 graden. Rukwinden tot 70 kilometer per uur of aan zee 80 kilometer per uur zijn mogelijk.

Morgenavond en -nacht is het meestal droog en half- tot zwaarbewolkt. Op het eind van de nacht bereikt een nieuwe regenzone het westen van het land. De minima liggen tussen 0 en 5 graden en in eerste instantie zijn nog rukwinden tot 60 kilometer per uur mogelijk.

Vrijdag wordt wisselvallig met plaatselijk enkele buitjes. In het zuidoosten van het land is het vaak zwaarbewolkt met een hogere kans op regen. De maxima liggen tussen 5 en 10 graden. In het weekend wordt het opnieuw frisser, met maxima tussen 4 en 7 graden op zaterdag en tussen 1 en 5 graden op zondag en kans op regen of smeltende sneeuw vanuit het zuidoosten.

bron: Belga