DVV Trofee veldrijden: Sanne Cant vertrekt met zorgen op stage

DVV Trofee veldrijden: Sanne Cant vertrekt met zorgen op stage

Veldrijdster Sanne Cant finishte vandaag vierde in Baal, maar kreeg opnieuw af te rekenen met rugproblemen. “Halfweg de wedstrijd begaf mijn rug het”, vertelde ze na de finish. De wereldkampioene vertrekt dus met lichamelijke zorgen op stage naar Spanje. De rugproblemen voor Sanne Cant doemden afgelopen zaterdag voor het eerst op vlak voor de wedstrijd in Diegem. De problemen werden echter voor de start nog verholpen en uiteindelijk won de wereldkampioene ook nog Superprestige-manche.

Maar twee dagen later speelde de rug haar opnieuw parten tijdens de zevende manche van de IJsboerke Ladies Trophy in Baal. “Halfweg de wedstrijd begaf mijn rug het”, klonk het na haar vierde plaats. “Vooraf was de vraag hoelang mijn rug ging standhouden. En dat was blijkbaar geen veertig minuten.”

Ook de wedstrijd zelf verliep niet zoals de kopvrouw van Iko-Beobank het vooraf had ingeprent. “Bij de start kwamen enkele wegrensters in de weg rijden waardoor ik na een halve ronde in twintigste positie verzeild raakte, op meer dan veertig seconden van de koppositie. Het kalf was dan eigenlijk al verdronken. Ik werd uiteindelijk nog vierde. Geen ramp. Ik eindig niet op een minuut van de winnares. Maar ik had hier graag gewonnen, dat is me niet gelukt.”

Cant vertrekt nu met de ploeg op stage naar het Spaanse Benicassim. “Ik ben tien dagen weg. Het is tijd om de batterijen terug op te laden na een drukke kerstperiode.”

bron: Belga