België start Hopman Cup met nederlaag tegen Duitsland

door
Belga
Leestijd 1 min.

België heeft vandaag de eerste groepswedstrijd op de Hopman Cup tennis in het Australische Perth met 2-1 verloren van Duitsland. In het beslissende gemende dubbelspel gingen David Goffin en Elise Mertens in twee sets onderuit tegen Alexander Zverev en Angelique Kerber: 4-2 en 4-3 (5/2) na 39 minuten.

Eerder vandaag kwam België op achterstand na de nederlaag in twee felbevochten sets van Elise Mertens (WTA 36) tegen de Duitse topper en voormalige nummer een van de wereld Angelique Kerber (WTA 21). Nadien bracht David Goffin (ATP 7) ons land langszij in het tweede enkelspel. De Sportman van het Jaar rekende op nieuwjaarsdag in twee sets af met de Duitser Alexander Zverev, de nummer vier van de wereld: twee keer 6-3 na 1 uur en 20 minuten.

België is in groep A ingedeeld met naast Duitsland ook nog Australië en Canada. Woensdag (10u30) kijken de Belgen het gastland, met Thanasi Kokkinakis (ATP 209) en Daria Gavrilova (WTA 25), in de ogen. De laatste groepswedstrijd tegen de Canadezen Vasek Pospisil (ATP 108) en Eugenie Bouchard (WTA 83) staat vrijdag om 3u geprogrammeerd. In groep B bevinden zich Zwitserland (Roger Federer en Belinda Bencic), Japan (Yuichi Sugita en Naomi Osaka), Rusland (Karen Khachanov en Anastasia Pavlyuchenkova) en de Verenigde Staten met Jack Sock en Coco Vandeweghe. Die twee verloren begin vorig jaar de finale van Frankrijk (met Richard Gasquet en Kristina Mladenovic). De finale vindt volgende week zaterdag plaats. Daarin staan de poulewinnaars tegenover elkaar.

Bron: Belga