Trump steekt loftrompet op voor zijn eerste jaar in het Witte Huis

Trump steekt loftrompet op voor zijn eerste jaar in het Witte Huis
Trump steekt loftrompet op voor zijn eerste jaar in het Witte Huis

Ook op de laatste dag van het jaar blijft de Amerikaanse president Donald Trump bij zijn gewoontes. Hij plaatste een salvo berichten op Twitter waarin hij zijn bewondering voor zijn eigen eerste jaar in het Witte Huis niet onder stoelen of banken steekt. Trump begon met een tweet over zijn verwezenlijkingen van het afgelopen jaar. “Er komen jobs bij en bedrijven keren terug naar de VS. Onnodige wetten en hoge belastingen worden dramatisch teruggeschroefd, en het wordt alleen nog beter. NOG HEEL VEEL OP KOMST!”, klinkt het.

Ook de pers krijgt opnieuw een veeg uit de pan. De president lag het afgelopen jaar vaak onder vuur omdat hij te pas en vooral te onpas verklaringen aflegt op Twitter, maar, zegt hij, “ik gebruik sociale media niet omdat ik dat wil, maar omdat dat de enige manier is om de ERG leugenachtige en onfaire ‘pers’, of fake news media, te omzeilen”. “Onbetrouwbare en onbestaande ‘bronnen’ worden vaker dan ooit gebruikt. Veel verhalen en verslagen zijn pure fictie!”

Tot slot haalt de Amerikaanse president nog maar eens uit naar zijn rivale bij de presidentsverkiezingen van november vorig jaar. “Als ‘Crooked Hillary’ was verkozen, dan waren je aandelen nu nog maar de helft waard geweest. Nu hebben ze een geweldige toekomst – en die begint nog maar!”. De Democraten zullen ook de belangrijke Congres-verkiezingen van 2018 niet winnen, voorspelt Trump. “Waarom zouden slimme kiezers de Democraten in het Congres verkiezen als hun beleid de rijkdom die de laatste maanden is gecreëerd totaal teniet zou doen. Mensen zijn nu veel beter af”, besluit de president, waarna hij nog naar enkele van zijn verwezenlijkingen verwijst: “ISIS, rechters, sterke grens, belastingverminderingen en meer”.

Donald Trump legde vorig jaar de eed af als 45ste president van de VS. Op 20 januari zal hij exact een jaar in het Witte Huis zitten.

Bron: Belga