Dimitri Van den Bergh sneuvelt op zucht van halve finales op WK darts

Dimitri Van den Bergh sneuvelt op zucht van halve finales op WK darts

Dimitri Van den Bergh (PDC-43) is er in het Alexandra Palace van Londen net niet in geslaagd zich voor de halve finales van het PDC wereldkampioenschap darts te plaatsen. De 23-jarige Antwerpenaar moest met 4-3 de duimen leggen voor de 27-jarige Engelsman Rob Cross (PDC-20). De setstanden waren 3-0, 3-2, 2-3, 3-2, 3-0, 0-3, 1-3, 1-3 en 3-1. Van den Bergh haalde een 4-1 achterstand op en creëerde zich ook in de negende en beslissende set kansen, maar miste op een haar na de dubbel zestien voor een 132 checkout. Nog drie missers op dubbel zestien en drie op dubbbel zes werden hem vervolgens fataal. Van den Bergh eindigde met een gemiddelde van 98,60 punten per drie pijlen en deed daarmee iets beter dan Cross (97,13), maar die was accurater bij het uitwerpen: 38,00 procent tegen 34,69 procent.

Om een plaats in de finale neemt Cross het morgen in een best of 11 op tegen de winnaar van het duel tussen de Nederlanders Michael van Gerwen (PDC-1) en Raymond van Barneveld (PDC-9). In de andere halve finale staat de Welshman Jamie Lewis (PDC-46) tegen de winnaar van de partij tussen de Schot Gary Anderson (PDC-3) en de Engelsman Phil Taylor (PDC-6).

Het was de derde WK-deelname voor Van den Bergh. Twee jaar geleden ging hij er in de tweede ronde uit, vorig jaar in de eerste. Eind november kroonde hij zich tot wereldkampioen bij de jeugd (-23).

bron: Belga