Alice Maria Arzuffi triomfeert bij de vrouwen in Brico Cross Bredene

Alice Maria Arzuffi triomfeert bij de vrouwen in Brico Cross Bredene

De 23-jarige Alice Maria Arzuffi heeft in het uitgeregende Bredene de Brico Cross bij de vrouwen elite gewonnen. De Italiaanse was in en rond domein Grasduinen sterker dan de Britse Helen Wyman. Loes Sels werd derde voor de Amerikaanse Elle Anderson. Wereldkampioene Sanne Cant kwam niet aan de start. De Britse Helen Wyman nam de beste start en dook als eerste de blubber in, gevolgd door de Amerikaanse Katherine Compton, de Italiaanse Eva Lechner en Loes Sels. Laatstgenoemde trok resoluut naar voor en sloeg samen met Wyman een kloofje op de rest van het pak. Tot Alice Maria Arzuffi haar duivels ontbond en ineens naar de leiding trok. Zij begon met een lichte voorsprong op het duo Katherine Compton en Helen Wyman aan de tweede ronde. Loes Sels had zich ondertussen achter Eva Lechner op een vijfde plaats gepositioneerd.

Compton repte zich naar Arzuffi en nam de leiderspositie over nadat ook Helen Wyman was komen aansluiten voorin. Net voor het ingaan van de derde ronde moest de Britse haar metgezellen even laten rijden. Sels en Lechner volgden dan al op 35 seconden. Compton reed zich plots vast in een lint en sloeg tegen de vlakte. Zo kreeg Arzuffi een vrijgeleide. De Amerikaanse Elle Anderson was ondertussen doorgekomen als derde, terwijl haar landgenote Compton uit de wedstrijd stapte na haar val. Arzuffi kwam niet meer in de problemen en haalde het terwijl Loes Sels Anderson opzij zette in jacht naar de derde plaats. Arzuffi volgt de Nederlandse Thalita de Jong op als eindlaureate.

Eerder op de dag mocht bij de junioren Gerben Kuypers victorie kraaien. Hij haalde het ruim afgescheiden, nadat hij van bij de start soleerde, voor de Italiaan Filippo Fontana. Jelle Vermoote eigende zich de laatste podiumplaats toe. Bij de nieuwelingen ging de zege naar Lennert Belmans. Hij boekte in Bredene zijn achtste zege van het seizoen. Jetze Van Campenhout werd tweede voor Yorben Lauryssen.

bron: Belga