Miss America-baas stapt op na gelekte e-mails

Miss America-baas stapt op na gelekte e-mails
Miss America-baas stapt op na gelekte e-mails

De CEO van de Miss America Organization, Sam Haskell, is zaterdag opgestapt nadat e-mails waren gelekt waarin de 62-jarige zich beledigend uitlaat over deelnemers van de missverkiezing. Ook de nummer twee van de organisatie, Josh Randle, en de voorzitter van de raad van bestuur, Lynn Weidner, treden terug. Vrijdag publiceerde de Huffington Post passages uit e-mails van Haskell waarin hij voormalige winnaressen van de schoonheidswedstrijd scheldnamen geeft en hen beledigt over onder meer hun gewicht of hun seksueel gedrag. Onder meer Miss America 2013, Mallory Hagan, werd op de korrel genomen. De nieuwswebsite nam naar eigen zeggen Haskalls mailverkeer uit een periode van drie jaar door.
Naar aanleiding van de berichtgeving van de Huffington Post riepen 49 voormalige Miss America’s Haskell op om ontslag te nemen. De CEO verontschuldigde zich in een reactie, maar zegt dat hij enkel slecht had gereageerd “op een jaar van aanvallen” door twee missen die “dagelijks karaktermoord” op hem probeerden te plegen.
Haskell werd vrijdag meteen geschorst door de Miss America Organization. Uiteindelijk besliste de zestiger om zelf op te stappen. Zijn ontslag werd zaterdag aanvaard door de raad van bestuur.

Bron: Belga