WB alpijnse ski – Marcel Hirscher wint slalom in Madonna di Campiglio

WB alpijnse ski - Marcel Hirscher wint slalom in Madonna di Campiglio

Marcel Hirscher heeft vrijdag de wereldbekerslalom in het Italiaanse Madonna di Campiglio gewonnen. De 28-jarige Oostenrijker was over twee runs vier honderdsten sneller dan de Zwitser Luca Aerni. De Noor Henrik Kristoffersen, de voorbije twee seizoenen winnaar in de Italiaanse Dolomieten, werd op vijf honderdsten derde. De Zwitser Daniel Yuele kwam ook dicht bij de zege, maar strandde op zeven honderdsten net naast het podium. Hirsher was de snelste in de eerste run, maar maakte een fout in de tweede en werd daarin pas achttiende. Toch redde hij het nog net. Kai Alaerts haalde in de eerste run de finish niet.
Het is de 49e wereldbekerzege voor Hirscher, de vierde dit seizoen en de 22e in een slalom. Hij moet nog één keer winnen om de Italiaan Alberto Tomba bij te benen en vijf keer om even goed te doen als zijn landgenoot Marcel Hirscher. Het record van Ingemar Stenmark is wel nog buiten schot. De Zweed boekte van 1973 tot 1989 86 wereldbekersuccessen.
In de wereldbekerstand neemt Hirscher de leidersplaats over van Kristoffersen. Na 13 van 37 proeven heeft de zesvoudige wereldbekerhouder 29 punten voor op de Noor. Diens landgenoot Aksel Lund Svindal is op 160 punten derde. Kristoffersen is wel nog leider in de Wereldbeker slalom, met zes punten voor op Hirscher.

.

bron: Belga