Veel winkels zondag open, banken dinsdag dicht

Wie zondag op het laatste moment nog kerstcadeaus of ingrediënten voor een feestmenu nodig heeft, moet niet panikeren. Veel winkels zijn die dag geopend, al bestaat de kans dat ze vroeger sluiten dan op een normale openingsdag. De Colruyt-winkels zijn op zondag 24 december bijvoorbeeld open tot 13.00 uur. Bij Delhaize en Lidl sluiten de winkels de deuren om 14.00 uur. Bij Carrefour varieert de sluitingstijd van winkel tot winkel. Dezelfde regeling is van toepassing op de laatste dag van het jaar, deelt Comeos, de federatie van de handel, mee.

Maar ook kleinere winkels zullen zondag geopend zijn. Volgens ondernemersorganisatie NSZ opent zondag ongeveer 84 procent van de kleinhandelaars de deuren. Maar ook zij sluiten vaak vroeger dan anders om zelf aan de feestdis te gaan zitten, zo besluit het NSZ uit een rondvraag bij 462 kleine winkels. Comeos bevestigt dat aanstaande zondag bijna alle kleding-, schoenen- en accessoireswinkels open zijn. Op 31 december zal dat nog iets meer dan drie vierde van de winkels zijn.

In de winkels die door het jaar op zon- en feestdagen geopend zijn, kan je ook op kerstdag en nieuwjaarsdag terecht.

De postkantoren en banken zijn op kerstdag en nieuwjaarsdag gesloten. Zoals elk jaar blijven de banken ook op 26 december dicht, zegt federatie Febelfin.

bron: Belga